SG50 Singapore luchtvaart evolutie

singapore-luchtvaart-evolutie-vliegtuig-volgen

Met Singapore ingesteld op 50 jaar onafhankelijkheid te vieren dit weekend nemen we een kijkje op de luchtvaart groei van Singapore en in het bijzonder, de statistieken en de verhalen achter Changi Airport, met behulp van onze schema’s Analyser product.

Met behulp van elk zomerseizoen als decor, hebben we de nummers beoordeeld en in de laatste 20 jaar in het bijzonder, hebben we getuige geweest van ongelooflijke groei van vluchten op Changi. Volg de vluchten op Changi dus nauwlettend.

De totale capaciteit van vliegtuigen is bijna verdubbeld sinds de zomer van 1996 met het aantal routes steeg met bijna 50%. Er zijn ook een paar indicatoren hier dat de snelle expansie van goedkope diensten in de regio te markeren.

Singapore begonnen met het verder te ontwikkelen als een intercontinentale hub in de jaren ’90, de gemiddelde fase (vlucht) lengte gegroeid volg tot bijna 3.500 en in elk jaar, met uitzondering van 2008, is afgenomen sinds. Dit is in niet geringe mate een afspiegeling is van de snelle opkomst van LCCs in de regio Zuidoost-Azië. verder kijken, kunnen we de impact op het vlak van de luchtvaartmaatschappij merken nu domineert de top 10 op Changi Airport te zien. De helft van hen in 2015 zijn LCCs.

In 2014 volgt Changi met 54,1 miljoen passagiers, ranking 16e in de wereld, wordt bediend door meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen (passagiers en vracht) – maar de groei is traag geweest in de afgelopen 3 jaar. Andere luchthavens in de regio hebben gezien een snellere groei omdat ze profiteren van veel grotere thuismarkten steeds mobieler en met steeds veranderende dynamiek luchtvaartmaatschappij heeft Changi het verliezen van een deel van de vitale overdracht verkeer dat hielp transformeren tot wat het nu is.

Changi heeft zeker ontwikkeld tot een van de toonaangevende centra in de wereld in de afgelopen jaren, en zoals Singapore viert 50 jaar onafhankelijkheid, en Changi met ambitieuze groeiplannen van haar eigen, zal het fascinerend om te zien hoe zowel de natie en de luchtvaart evolueren de komende jaren.