LATAM Airlines krijgt de levering van de eerste Airbus A320neo

latam airlines logoAirbus heeft de volgende verklaring afgelegd:

LATAM Airlines Group krijgt dus haar eerste Airbus A320neo met de presentatie van zijn witte, indigo en koraal livery en aangedreven door Pratt & Whitney Pure Power PW1100-JM motoren.

LATAM Airlines Brasil zal de eerste luchtvaartmaatschappij in Noord- en Zuid-Amerika zijn die de ultra-brandstoftype efficiënte vliegtuigen in gebruik zal nemen. De executives van LATAM en Airbus waren aanwezig bij de levering die ook in het teken staat van de levering van LATAM’s vierde A350 XWB. LATAM was ook de Amerika’s ‘eerste A350 XWB operator.

Het A320 vliegtuig is geconfigureerd in een 174-seat lay-out met 18 “brede stoelen en uitgerust met de innovatieve Space-Flex. LATAM was de eerste in Latijns-Amerika die de A320neo in 2011 had besteld, kort nadat het programma werd gelanceerd. De luchtvaartmaatschappij heeft een totaal van 67 A320neo Family vliegtuigen in bestelling.

Aanvankelijk was het plan van LATAM om zijn eerste A320neo op de Braziliaanse binnenlandse routes naar Brasilia, Belo Horizonte, Campo Grande, Curitiba, Florianópolis, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro (Galeão) en Sao Paulo (Guarulhos) vliegen.

In november zal LATAM beginnen met regionale routes te vliegen in heel Zuid-Amerika. De tweede LATAM A320neo za; later dit jaar worden geleverd. Naar verwachting zullen er ook regionale vluchten worden uitgevoerd. De luchtvaartmaatschappij heeft meer dan 250 Airbus-vliegtuigen in gebruik.