Ierland en China zoeken naar direct verbinding

Ierland en China hebben zich formeel uitgesproken om op zoek te gaan naar een directe luchtverbinding tussen de twee landen.

De Ierse minister van vervoer Shane Ross ondertekende een memorandum van overeenstemming met Feng Zhenglin, de beheerder van de Civil Aviation Administration of China (CAAC) in Dublin op grond waarvan zij het eens zijn om tussen de respectieve landen “de oprichting van een rechtstreekse luchtverbinding te vergemakkelijken”.

“De Ierse regering, de Ierse luchthavens en de overheidsinstellingen, zoals Tourism Ireland, werken er aan om een luchtvaartmaatschappij aan te moedigen om dergelijke diensten te starten”, zegt de Ierse regering.

Sprekend tijdens de World Routes-conferentie in Chengdu, heeft Dublin luchthaven managing director Vincent Harrison verteld dat elk jaar tot 100.000 mensen indirecte vluchten hebben tussen Ierland en China.

Harrison zegt dat steeds meer in Dublin zich richten op het creëren van een directe verbinding naar Azië en voegt eraan toe dat hij “heel graag een directe verbinding wil openen” naar China en andere markten in Azië. Hij schat dat het indirecte verkeer tussen Ierland en Azië in het algemeen 500.000 passagiers per jaar bedraagt.

Gevraagd of hij dacht dat een Chinees of Ierse luchtvaartmaatschappij het best geplaatst kan worden voor een directe route tussen de twee landen, antwoord Harrison: “Ik denk dat als je het openen van een nieuwe markt en in het bijzonder met de verwachting dat veel vraag zou zijn van Azië naar Ierland, met een lokaal merk en lokale verkoop propositie hier [in Chengdu] lokale carriers meer waardevol zou zijn. “