Goed genoeg?

goed-genoeg-die-vliegtuigen-volgen

Aan het begin van 2015 vier van de vijf vluchten vertrek en de aankomst op ’s werelds top luchthavens waren op tijd. Is dit goed genoeg?

OAG’s on-time performance gegevens voor januari 2015 is gebleken dat gemiddeld 79,2% van de vluchten op de 100 luchthavens met de meeste vluchten op tijd waren. Deze luchthavens elk bediend meer dan 7.400 vluchten in de maand, of een dagelijks gemiddelde van 239 vluchten. De grootste van hen bediende bijna 70.000 vluchten in de maand, meer dan 2250 gemiddelde dagelijkse vluchten.

Aan het ondereinde van de prestaties, een luchthaven beheerd stiptheid van slechts 57% en er waren 10 van de 100 luchthavens met on-time performance van minder dan 60%. Met andere woorden, twee van de vijf vluchten een vertraging van meer dan 15 minuten.

Aan de andere kant van de schaal, de luchthaven met de meeste on-time performance gemiddeld 91%, maar slechts drie van de top 100 luchthavens in geslaagd om meer dan negen op de tien vluchten weg op tijd of op tijd komen.

Is het tijd om te vragen of dit goed genoeg?

We hebben op onze website live flight tracking. Hier kan je vluchten volgen. Volg het op je mobiel of laptop, altijd toegankelijk.