Ethiopische plannen voor Chengdu route

Ethiopian Airlines zal beginnen met vluchten tussen Addis Ababa en Chengdu volgende zomer. Ethiopische chief executive Tewolde Gebremariam ondertekende een alomvattend akkoord voor de route met de luchthaven van Chengdu afdeling luchtvaart adjunct-directeur Tina Tang tijdens de World Routes, dat in Chengdu werd gehouden.

De Afrikaanse luchtvaartmaatschappij zal vier keer per week vliegen met een Boeing 787, met vluchten ingesteld om te beginnen “ergens in de zomer”.

De luchtvaartmaatschappij baas spreekt over een route van Addis Abeba naar Chengdu dat al aan de gang was met de luchthaven van Chengdu en Sichuan provinciale overheid voor het laatste jaar voorafgaand aan het akkoord van vandaag.

Gebremariam zegt Chengdu omdat Ethiopië “op zoek naar nieuwe gateways” in China, die niet “zeer overvol zijn en beperkte openingen heeft”, zoals Beijing, Guangzhou en Shanghai. “Ik denk dat Chengdu een zeer goede kans heeft nu te komen als een belangrijke hub die vergelijkbaar is met Shanghai, Beijing en Guangzhou,” zegt hij.

Hij erkent dat de exploitatie van vier vluchten per week een “grote frequentie is voor een nieuwe route, vooral voor een secundaire markt als Chengdu”.

“Ik ben erg hoopvol dat de route zal groeien tot een dagelijkse route”, voegt hij eraan toe.

Afzonderlijk, Gebremariam blijkt dat de Addis Abeba-gebaseerde maatschappij op zoek is naar het starten van een nieuwe route naar de Verenigde Staten volgend jaar. “We zijn actief aan het bestuderen voor de bestemmingen Chicago en Houston,” zegt hij, en voegt er aan toe: “Als we meer vliegtuigen hebben, dat het plan is, dan is één van de nieuwe routes de US dat na de zomer zou kunnen komen.

Terwijl hij erkent dat de olie-industrie is nu “vertraagt”, zegt Gebremariam dat Houston nog steeds een aantrekkelijke markt is, omdat “er is ook een grote West-Afrikaanse bevolking, voornamelijk Nigeriaanse bevolking”, die in de Texaanse stad wonen.

Ondertussen is Chicago een andere potentiële markt, want het is een hub voor collega-Star Alliance luchtvaartmaatschappij United Airlines, die Ethiopische toegang biedt tot “al het Mid-West verkeer”, zoals Detroit, Dakota en ook Texas kan worden uitgevoerd.