Delta komt samen met Virgin Atlantic op Heathrow

Delta Air Lines zal met haar partner Virgin Atlantic Airways op London Heathrow in september samenkomen. Het zal met de rest van haar vluchten naar terminal drie van de luchthaven gaan.

De in Atlanta gevestigde SkyTeam Alliance vervoerder zal haar vluchten tussen Heathrow en Atlanta, Detroit, Salt Lake City en Philadelphia naar terminal drie verhuizen van terminal vier op de luchthaven op 14 september, zo staat in een verklaring. Zij zal de vluchten volgen naar Boston, New York John F Kennedy en Seattle Tacoma die al opereren vanuit de terminal.

“Onze joint venture met Virgin Atlantic is het gemakkelijk maken voor onze klanten om verbinding te maken tussen onze luchtvaartmaatschappijen en het hebben van onze Heathrow dienstverlening onder één dak wat cruciaal is voor het leveren van een meer handige service”, zegt Nat Pieper, senior vice- president voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika bij Delta, in een verklaring.

Delta begon select met vluchten vanuit terminal drie op Heathrow in april 2014, na de implementatie van de geïmmuniseerde joint venture met Virgin Atlantic.

Terwijl de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zal worden gevestigd met Virgin Atlantic naar aanleiding van de verhuizing, zal het verder van de andere SkyTeam-partners zijn, die zullen blijven opereren vanuit terminal vier. Deze omvatten Aeromexico, Air France, China Eastern Airlines en KLM.

Delta bezit een belang van 49% in Virgin Atlantic, dat het kocht van Singapore Airlines in 2013.