Boeing breidt inzet van trainingen uit

Boeing voorspelt een behoefte aan 617.000 commerciële luchtvaartmaatschappij piloten in 2035 als gevolg van een toename van de luchtvaartmaatschappij vloten en een dreigende massale pensionering van piloten. Dit komt neer op 31.000 piloten per jaar. Om aan deze behoefte te pakken, Boeing breidt haar internationale programma van piloot ontwikkeling uit, waarvan 15 campussen over de hele wereld.

boeing training vlucht volgen

Het piloten-programma biedt de grond- en vliegtraining. Om haar opleiding mogelijkheden uit te breiden heeft Boeing Peters Software verworven, dat gespecialiseerd is in het curriculum en materialen voor ab-initio pilotenopleiding onder EASA. De overname werd aangekondigd in oktober vorig jaar.

Deze zomer opende Boeing een nieuw trainingscentrum in Moskou, het verstrekken van de vlucht, het onderhoud en de speciale opleidingen. Momenteel zijn er twee simulatoren, full-motion 737 en 777 sims. Er is ook ruimte voor uitbreiding met twee extra simulatoren.

Boeing heeft ook samen met Emirates Flight Training Academy een belangrijke trainingscenter op de internationale luchthaven Al Maktoum gelanceerd, Dubai World Central. De Academy is gepland voor het einde van het jaar en zal maar liefst 600 piloten gelijktijdig in staat zijn om te trainen als het eenmaal volledig operationeel is. Naast online en klassikale instructie, zullen de studenten zich opleiden voor de vloot van 22 Cirrus SR22 en vijf Phenom 100 vliegtuigen van de academie.

Aan het einde van het programma zullen de studenten weggaan met een minimum van 315 vlieguren. Er is geen voorkennis voor vluchten nodig voor de aanvragers van het programma. Toch zal een screening test vereist zijn.