Wat zijn de best presterende luchtvaartmaatschappijen en luchthavens?

De resultaten zijn binnen en de grote winnaars zijn de luchthaven van Bristol met een gemiddeld 94,4% on-time performance en airBaltic met gemiddeld 94,9% OTP voor het jaar.

Enkele belangrijke bevindingen vormen het rapport zijn:

Volgens ons rapport, terwijl Bristol Airport (BRS) registreerde de beste on-time performance, met 94,4% van de vluchten op tijd in 2014, negen van de top 20 performers in de kleine categorie luchthaven bereikt 90% van de vluchten op tijd, een niveau van de prestaties niet gerepliceerd in de andere categorieën. Vijftien van deze 20 luchthavens in Europa.

Er zijn acht Noord-Amerikaanse luchthavens in de ‘Top 20′. Atlanta (ATL), ’s werelds drukste luchthaven in 2014, maakt het naar nummer 12 met 82,4% van de vluchten op tijd. Dubai (DXB) verschijnt ook in de ‘Top 20’, op nummer 14, met 82,3% van de vluchten op tijd. Beijing, zal naar verwachting binnenkort vervangen Atlanta als drukste luchthaven ter wereld, is de toonaangevende Chinese luchthaven in de competitie, maar blijft buiten de ‘Top 20’, die te zien zijn op nummer 28 op het gebied van on-time performance.

Als het gaat om luchtvaartmaatschappijen, alleen de top drie vervoerders in deze categorie te bereiken negen van de 10 vluchten die aankomen op tijd. Letland nationale luchtvaartmaatschappij airBaltic, waarvan sommige 3,9 miljoen zitplaatsen en 42.000 vluchten naar 40 bestemmingen vanaf haar belangrijkste basis in Riga bediend, staat bovenaan de League in 2014 Hawaiian Airlines, de nummer twee, is een van de slechts twee Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen in de ‘Top 20 ‘, de andere is Alaska Airlines, gerangschikt op nummer 10. Europese luchtvaartmaatschappijen domineerde de categorie luchtvaartmaatschappij top met 10 luchtvaartmaatschappijen die vallen onder de’ Top 20 ‘voor 2014.