Bangalore – Een microkosmos van de Indiase luchtvaart

bangalore-vliegveld

OAG’s on-time performance data voor februari 2015 Kempegowda de internationale luchthaven van Bangalore (BLR) kan worden gezien als een microkosmos van de Indiase luchtvaart. Binnenlandse vliegreizen is booming met de gegevens die een stijging van de binnenlandse vluchten van 15% jaar-op-jaar. Internationaal gezien het groeiende belang van de VAE als handelspartner wordt vertaald in een toename van 60% in frequenties.

Het totale aantal vluchten die we volgen van BLR steeg 12%, met een groot deel van de toename toe te schrijven aan nieuwe lucht diensten die worden geëxploiteerd door low cost carriers. Terwijl on-time performance is licht gedaald ten opzichte van een jaar eerder, het is een geloofwaardige 80% en weerspiegelt zowel de druk van de behandeling van meer vluchten en de nadruk op on-time performance van het segment low cost markt. In dit geval, het is IndiGo en Air Costa, een regionale Indiase luchtvaartmaatschappij die alleen startte haar activiteiten in oktober 2013, die drijfkracht achter de groei. De low cost carrier aandeel van frequenties groeide met 25% tussen februari 2014 en februari 2015, terwijl de erfenis vervoerder aandeel daalde met 1%. Low cost carriers goed voor meer dan de helft – 56% – van alle vluchten op BLR in februari.

Hoewel de exacte getallen kunnen afwijken, de rijrichting overeenkomt met dat van India. Een opkomende middenklasse, nieuw vertrouwen in de economie, en ondernemende nieuwkomer luchtvaartmaatschappijen betekenen dat low cost carriers nu goed voor de helft van alle vluchten van, naar en binnen India.