Allegiant plaatst order voor 12 nieuwe A320s

De in Las Vegas gebaseerde Allegiant Air heeft 12 Airbus A320 vliegtuigen besteld in de eerste aankoop van nieuwe vliegtuigen. Het vliegtuig zal dienst tussen 2017 en 2018 worden ingevoerd, zegt Allegiant. Zij zal worden aangedreven door CFM International CFM56 motoren. Allegiant chief executive Maury Gallagher zegt dat de nieuwe vliegtuigen order niet moet worden gezien als een verandering in de fundamentele strategie.

allegiant-besteld-nieuwe-vliegtuigen

“We hebben altijd opportunistisch gekeken naar het opbouwen van onze vloot, en deze overeenkomst is geen uitzondering. Met Airbus voorbereiden om de productie van de huidige motor modellen naar nieuwe motor modellen te gaan, waren we in staat om een bestelling te onderhandelen van twaalf geheel nieuwe vliegtuigen”, voegt hij eraan toe.

Met de nieuwe order heeft Allegiant 77 Airbus-vliegtuigen in dienst of vastgelegd voor toekomstige levering. De ultra low-cost carrier had eerder alleen de A320 gebruikt.

Allegiant is in het proces van de overgang naar alleen Airbus vliegtuigen in 2019 in haar vloot met nu nog ook Boeing MD-80. Het heeft ook een kleine vloot van Boeing 757 die wordt afgebouwd.

De vervoerder is van plan om met 33 Airbus-vliegtuigen te opereren tegen het einde van 2016, met 16 A320’s en 17 A319. Het zal in totaal 85 toestellen in eind 2016 te hebben.

“Het stroomlijnen van onze vloot zal de efficiëntie in onze hele operatie vergroten en economische voordelen brengen in brandstofbesparing en een hoger aantal stoelen zodat we de meest betaalbare tarieven kunnen blijven bieden, terwijl het verhogen van de betrouwbaarheid ook wordt vergroot”, zegt Allegiant chief operating officer Jude Bricker.