Alaska Airlines versterkt de relatie met de Amerikaanse

alaska-airlines-met-delta-en-american-airlines

Met het nieuws vorige week dat Alaska Airlines haar codeshare relatie met American Airlines heeft uitgebreid, nemen we een kijkje nemen op wat dit kan betekenen voor de vervoerder.

In een verhaal eerder deze zomer, Delta met de nadruk op het Verre Oosten, we gemeld tekenen dat de relatie tussen Alaska en Delta Air Lines vliegtuigen werd verzwakken. Dit was te wijten aan het voer door Alaska Airlines Delta lange-afstandsvluchten at SEA daalde van 22% in 2011 tot slechts 7% in 2014, zoals Delta steeds is begonnen om te eten op het grondgebied van Alaska’s.

Terwijl de aankondiging vorige week gaat vooral over de uitbreiding van frequent flyer voordelen voor Alaska Airlines klanten op vluchten van US Airways evenals die worden aangedreven door de Amerikaanse, het is een teken dat de relatie tussen Alaska en Amerikaanse wordt steeds sterker. Vliegtuigen volgen van deze maatschappij is gemakkelijk online te doen via actuele radars.

Voor dezelfde periode, heeft Alaska’s voeden en naar Delta gegroeid met slechts 1% en is overschaduwd door het totale volume van en naar de Amerikaanse, als gevolg van de veranderende aard van deze relaties. Verdiepen van hun relatie met de Amerikaanse kan alleen maar goed nieuws voor Alaska die zijn geconfronteerd met een grotere voltooiing in eigen land als hun relatie met Delta koelt zijn.