AirAsia verwacht om naar Hawaii te vliegen in 2017

AirAsia verwacht de route Kuala Lumpur-Osaka-Hawaii te lanceren in het eerste kwartaal van 2017.

Sprekend aan journalisten tijdens de World Routes, zegt carrier chief executive Benyamin Ismail dat de FAA toestemming langer dan verwacht was, maar wel binnenkort er aan moet komen.

Vluchten zullen in eerste instantie vier keer per week zijn, maar dit zal dagelijks groeien tot in het zomerseizoen. De vervoerder heeft vrijheid van privileges in heel Japan, met uitzondering van Tokio.

Hij meldt dat andere nieuwe delen van het netwerk ook goed te doen zijn. Ismail zegt drie keer per week naar Teheran te vliegen met een 94% bezettingsgraad sinds ze zijn begonnen in juni.

‘Iran was meer een strategische beslissing, “zegt hij. “We wilden gaan voordat de Iraniërs echt met de groei beginnen van hun Boeing en Airbus vloot. Het is nogal een succes al. ”

Er is een sterke point-of-sale verkeer in Iran zelf, met Iraniërs die naar Maleisië reizen. “Maleisië is het meest islamitische land in de regio”, zegt Ismail. “Het is een geweldige bestemming voor hen.”

Bovendien heeft de maatschappij capaciteit om op Australia te vliegen.

“We hebben extra capaciteit toegevoegd omdat we wisten dat de rendementen naar boven stegen”, zegt hij. “We hebben ook geïnvesteerd in het merk, en we hebben een team in Australië dat er gericht op zit. Melbourne, en vrijwel al onze havens, zijn verdubbeld. ”

AirAsia doet vier bestemmingen in Australië aan: Melbourne, Perth, Gold Coast en Sydney.

Ismail heeft ook gesproken over de redenering achter het besluit dat AirAsia X een drie-keer-wekelijkse dienst te lanceren om Mauritius te vliegen vanaf  4 oktober.

“Mijn netwerk team kwam en zei dat dit is iets wat we moeten bekijken. Air Mauritius vliegt op bepaalde belangrijke markten, en hun tarieven zijn echt hoog naar China, Singapore, Maleisië met echt hoge opbrengsten. Wat we gemerkt hebben is dat Mauritius niet langer een Europese bestemming is, maar een Chinese bestemming. Het is het tweede meest bezochte eiland na de Maldiven voor de Chinezen. ”

Ismail verwacht 40% van de passagier voor Mauritius van Chinese transfers te komen, en de rest van Zuidoost-Azië.