AeroMexico onthult haar eerste Boeing 787-9 Dreamliner

Aeromexico presenteert de speciale kleurstelling van haar eerste Boeing 787-9 Dreamliner (XA-AML, msn 43.859). Het toestel krijgt de naam “Quetzalcoatl” (betekent “Gevederde Slang ‘) na één van de belangrijkste goden van het pre-Spaanse Mexico.

AeroMéxico vliegtuig

Dit is de eerste keer in de geschiedenis van de luchtvaart waarin een ontwerp van dit type wordt geschilderd op de livery van een vliegtuig, en biedt een unieke mix van traditie en moderniteit. Aeromexico’s Quetzalcoatl vliegtuig vertrok de Boeing Aircraft Paint Hangar na negen dagen. Zes dagen langer dan verwacht nadat de ingenieurs vonden dat ze extra tijd nodig hadden om alle van de originele tinten en kleuren te zien in het ontwerp.

In november 2014 kondigde Aeromexico aan het “Design is in the air” wedstrijd via social media en op verschillende universiteiten, deelnemers uit te nodigen om een ​​creatieve afbeelding in te dienen om te worden geschilderd op de romp van een vliegtuig. Meer dan 1.000 deelnemers presenteerden hun ontwerpen tijdens de vier weken durende wedstrijd. 400 voldeden aan de in de regeling gestelde eisen. Het winnende ontwerp is gemaakt door grafisch ontwerper José Manuel Escudero van de Mexicaanse staat Veracruz.

Aeromexico is de tweede luchtvaartmaatschappij in Latijns-Amerika die de Boeing 787-9 Dreamliner gebruikt en is van plan om te blijven investeren totdat haar vloot tien 787-9 vliegtuigen heeft, met als doel het leveren van een betere vliegervaring aan klanten. Als een luchtvaartmaatschappij een bestelling plaatst voor een 787, kan het tussen de 10 tot 15 jaar duren om te worden geleverd. Met een romp van 20 voet breder dan de 787-8, heeft de 787-9 de capaciteit voor 48 extra passagiers op langere routes met 20% grotere brandstofefficiëntie, en tot 20% minder uitstoot dan het vliegtuig die dit model vervangt.

De luchtvaartmaatschappij heeft gezegd dat het zal wachten tot het vliegtuig landt in Mexico om het interieur van deze nieuwe vliegtuigen die reiservaring van haar klanten zal veranderen te onthullen.